Vyprážané ryžové knedle

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 200 g guľatej ryže, 0,5 l mlieka, 0,5 dl bieleho vína, 100 g masla, 2 vajcia, 100 g šunky, 50 g tvrdého syra, pažítku, soľ, mleté čierne korenie, múku, vajce, strúhanku.

Postup

Krok 1

Ryžu povaríme asi 5 minút v slanej vode. Ryžu scedíme, zalejeme mliekom a uvaríme hustú kašu. Ochutíme soľou, korením, vínom a necháme vychladnúť. Maslo zmiešame so žĺtkami, pridáme posekanú šunku a pažítku, postrúhaný syr a spojíme s ryžou. Zahustíme strúhankou. Z hmoty formujeme malé knedle, ktoré obalíme v múke, vo vajci, v strúhanke a vypražíme v horúcom tuku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 842
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

843

Podobné recepty:
  • Zemiaková nátierka IV

    Zemiaková nátierka IV

  • Nakladané olivy

    Nakladané olivy

  • Zemiakový šalát prírodný

    Zemiakový šalát prírodný

kuk