Vyprážané ryžové knedle
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 200 g guľatej ryže, 0,5 l mlieka, 0,5 dl bieleho vína, 100 g masla, 2 vajcia, 100 g šunky, 50 g tvrdého syra, pažítku, soľ, mleté čierne korenie, múku, vajce, strúhanku.
Postup
Krok 1
Ryžu povaríme asi 5 minút v slanej vode. Ryžu scedíme, zalejeme mliekom a uvaríme hustú kašu. Ochutíme soľou, korením, vínom a necháme vychladnúť. Maslo zmiešame so žĺtkami, pridáme posekanú šunku a pažítku, postrúhaný syr a spojíme s ryžou. Zahustíme strúhankou. Z hmoty formujeme malé knedle, ktoré obalíme v múke, vo vajci, v strúhanke a vypražíme v horúcom tuku.