Pečené orientálne jahňacie mäso
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 600 g jahňacieho mäsa s kosťami, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, pol lyžičky škorice, 4 lyžice oleja, 1 lyžička pažítky pokrájanej nadrobno, 2 cibule, citrónová šťava, 1 lyžička koriandru.
Postup
Krok 1
Mäso odblaníme, prešpikujeme kúskami očisteného cesnaku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a poprášime mletou škoricou. Potom ho prudko opražíme v rozohriatom oleji, posypeme pažítkou pokrájanou nadrobno, podlejeme, obložíme cibuľou pokrájanou na kolieska, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď je mäso polo- ' mäkké, pridáme koriander a dopečieme. Upečené mäso vyberieme a pokrájame. Podávame s uvarenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.