Teplý zemiakový šalát

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 400 g v šupke uvarených zemiakov, 1 červenú papriku, 3 lyžice olivového oleja, 2 cibule 150 prerastenej slaniny, 1 lyžicu horčice, soľ, mleté biele korenie, pažítku, petržlenovú vňať, ocot.

Postup

Krok 1

V šupke uvarené zemiaky, ešte horúce, pokrájame na hrubšie plátky. Slaninu pokrájame na veľmi malé kocky a speníme ju na olivovom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko prehrejeme. Papriku pokrájame tiež na veľmi malé kocky a pridáme ju k pokrájaným zemiakom. K zemiakom pridáme aj slaninu s cibuľou. Pridáme horčicu, korenie soľ a ocot. Premiešame tak, aby sa väčšia časť zemiakov rozpadla. Šalát môžeme podávať ešte teplý, ale aj studený. Pri podávaní šalát posypeme pažítkou a petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 885
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

886

Podobné recepty:
  • Šalát z grilovaných červených paprík

    Šalát z grilovaných červených paprík

  • Treska s ovocím

    Treska s ovocím

  • Kapustový šalát II

    Kapustový šalát II

kuk