Večera dobrého chlapa
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 bravčové rezne (karé bez kosti), 4 plátky šunky, 8 plátkov anglickej slaniny, 8 plátkov syra, 4 lyžice kečupu, Tabasco alebo paprikový pretlak, 4 lyžičky sójovej omáčky, soľ, korenie, olej, alobal. Dusený pór: 600 g póru, 30 g ošúpaných mandlí, 100 g hrozienok, 2 lyžice masla, 2 dl zeleninového vývaru, 2 lyžice strúhanky, soľ, mleté biele korenie, balzamikový ocot.
Postup
Krok 1
Z alobalu si vytvarujeme 4 'hniezda', vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené a naklepané plátky mäsa, na ne šunku a slaninu, uložíme ich do pekáča, alobal čiastočne uzatvoríme a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Kečup zmiešame s niekoľkými kvapkami Tabasca, sójovou omáčkou a mletým čiernym korením. Keď je mäso mäkké, zalejeme každú porciu ochuteným kečupom, prikryjeme syrom a v otvorených 'hniezdach' dopečieme. Podávame s duseným pórom. Maslo zahrejeme a vložíme doň ošúpané mandle. Pridáme na tenko pokrájaný pór, mierne osolíme a dusíme asi 5 minút. Pridáme hrozienka, zahustíme strúhankou, ochutíme octom. Premiešame a odstavíme.