Zemiaky z núdze

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 2 vetvičky čerstvej materina dúšky, 100 g slaniny, 2 cibule, petržlenovú vňať, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Pekáč vymastíme (kožou zo slaniny) a poukladáme naň na kolieska pokrájané zemiaky. Na zemiaky dáme vrstvu na kolieska pokrájanej cibule. Osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno pokrájanou materina dúškou a petržlenovou vňaťou. Vrstvy striedame až do spotrebovania surovín. Poslednú vrstvu tvoria tenké plátky paradajok a tenké plátky slaniny. Prikryjeme alobalom a pečieme pri miernej teplote. Keď sú zemiaky mäkké, alobal odstránime a dopečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 817
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

818

Podobné recepty:
  • Cuketový nákyp slaný

    Cuketový nákyp slaný

  • Piňakoláda

    Piňakoláda

  • Zapekané kuracie prsia

    Zapekané kuracie prsia

kuk