Červená kapusta na víne

2016-03-16

Popis

Tradičnú prílohu podávame k pečenému mäsu, kačici, alebo husi.

Ingrediencie

  • 700 g hlávku červenej kapusty
  • 50 g tuku
  • 5 lyžica červeného vína
  • rasca
  • 1 cibuľu
  • cukor
  • 1 lyžica hladkej múky
  • soľ

Postup

Krok 1

Postrúhanú kapustu dáme do kastróla, pridáme pokrájanú cibuľu, podlejeme vodou. Pridáme rascu, soľ, cukor a chvíľu dusíme bez pokrievky. Potom kapustu podlejeme vínom, prikryje a udusíme do mäkka. Kapustu okyslíme podľa chuti, pridáme tuk, poprášime múkou, premiešame a ešte chvíľu dusíme.

Krok 2

Ak pridáme do kapusty postrúhané jablko, zjemní sa jej chuť. Ak chceme mať kapustu kašovitú, pridáme namiesto múky zápražku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 766
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

767

Podobné recepty:
  • Šťavnaté hovädzie v ryžovom venci

    Šťavnaté hovädzie v ryžovom venci

  • Čeklíske knofle

    Čeklíske knofle

  • Pavese

    Pavese

kuk