Červená kapusta na víne
2016-03-16- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Popis
Tradičnú prílohu podávame k pečenému mäsu, kačici, alebo husi.
Ingrediencie
- 700 g hlávku červenej kapusty
- 50 g tuku
- 5 lyžica červeného vína
- rasca
- 1 cibuľu
- cukor
- 1 lyžica hladkej múky
- soľ
Postup
Krok 1
Postrúhanú kapustu dáme do kastróla, pridáme pokrájanú cibuľu, podlejeme vodou. Pridáme rascu, soľ, cukor a chvíľu dusíme bez pokrievky. Potom kapustu podlejeme vínom, prikryje a udusíme do mäkka. Kapustu okyslíme podľa chuti, pridáme tuk, poprášime múkou, premiešame a ešte chvíľu dusíme.
Krok 2
Ak pridáme do kapusty postrúhané jablko, zjemní sa jej chuť. Ak chceme mať kapustu kašovitú, pridáme namiesto múky zápražku.