Koložvárska kapusta II
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g bravčového mäsa, 50 g cibule, masť, soľ, rascu, 500 g kyslej kapusty, mleté čierne korenie, 200 g ryže, 3 dl smotany.
Postup
Krok 1
Mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou a upečieme. Nadrobno Pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme kapustu a udusíme do mäkka. Ryžu umyjeme, perberieme, opražíme na tuku, podlejeme vodou, osolíme a udusíme. Do vymasteného pekáča kladieme po vrstvách udusenú kapustu, ryžu, mäso pokrájané na kocky. Vrstvy striedame. Posledná vrstva je kapusta, ktorú zalejeme smotanou a šťavou z pečeného mäsa. Dáme do rúry zapiecť.