Hovädzie plátky na červenom víne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 60 g údenej slaniny, 2 dl dezertného červeného vína, 50 g zeleného hrášku, 1 lyžica ovsených vločiek, 1 lyžica postrúhaného medovníka, citrónová šťava.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Keď slanina pustí masť, pridáme pripravené plátky mäsa, opečieme zo všetkých strán, podlejeme vínom a udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vodou alebo mäsovým vývarom. Keď je mäso polomäkké, pridáme vylúpaný zelený hrášok, ovsené vločky, postrúhaný medovník a dodusíme. Nakoniec podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1322
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1323

Podobné recepty:
  • Hovädzie na čiernom korení

    Hovädzie na čiernom korení

  • Džuveč II

    Džuveč II

  • Hovädzie na paprike

    Hovädzie na paprike

kuk