Hovädzie plátky na červenom víne
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 60 g údenej slaniny, 2 dl dezertného červeného vína, 50 g zeleného hrášku, 1 lyžica ovsených vločiek, 1 lyžica postrúhaného medovníka, citrónová šťava.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Keď slanina pustí masť, pridáme pripravené plátky mäsa, opečieme zo všetkých strán, podlejeme vínom a udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vodou alebo mäsovým vývarom. Keď je mäso polomäkké, pridáme vylúpaný zelený hrášok, ovsené vločky, postrúhaný medovník a dodusíme. Nakoniec podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.