Trojvrstvový želatínový zákusok
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 60 g hrubej múky, 60 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, 6 vajec. Prvá plnka: 250 g tvarohu, 1 vanilku, 140 g práškového cukru, 120 g masla, 4 dl mlieka, 1 vrecúško práškovej želatíny. Druhá plnka: 3 lyžičky kakaa, 250 g tvarohu, 1 vanilku, 140 g práškového cukru, 120 g masla, 4 dl mlieka, 1 vrecúško práškovej želatíny.
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne pridávame zmes hrubej a hladkej múky. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypaného pekáča a upečieme. Prvá plnka: Želatínu necháme v malom množstve vody napučať. Tvaroh, dužinu z vanilky, práškový cukor, zmäknuté maslo a zvyšok mlieka dáme do mixéra a vymixujeme na hladký krém. Nakoniec pridáme aj napučanú želatínu a krátko premixujeme. Plnku vylejeme upečené a vychladnuté cesto (v pekáči). Druhú plnku pripravíme rovnako, ako prvú, ibaže pridáme kakao. Druhú plnku pripravujeme, až keď nám prvá plnka stuhne. Druhú plnku vylejeme na prvú, v pekáči, a necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.