Pikantné filé
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
Ingrediencie
- 1 kg rybieho filé, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, 3 feferóny, 3 bobkové listy, 6 guľôčok nového korenia, 6 klinčekov, kečup, hladkú múku, zeleninovú koreniacu zmes, olej.
Postup
Krok 1
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, odstavíme z ohňa a pridáme mletú červenú papriku. Premiešame, dáme späť na oheň, pridáme na kocky pokrájané filé a zalejeme horúcou vodou. Pridáme zeleninovú koreniacu zmes, prelisovaný cesnak, pokrájané feferóny, korenie a zľahka premiešame. Navrch dáme bobkový list, nové korenie, klinčeky a asi 20 minút dusíme. Potom korenie, klinčeky a bobkový list vyberieme, zalejeme kečupom, v ktorom sme rozmiešali hladkú múku a necháme zovrieť. Podávame s ryžou.