Cibuľové koláčiky

2016-01-24

Popis

Zmes červenej a bielej cibuľky vám prinesie nie len pekný kontrast na tanieri ale aj príjemnú chuť.

Ingrediencie

  • 2 ks menšie červené cibule
  • 4 ks malé biele cibule
  • 250 g lístkového cesta
  • 1 ks vajce
  • 1 viazanička čerstvého tymiánu (alebo 4 lyžice sušeného)
  • 4 lyžica olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Rúru zohrejeme na 220 stupňov Celzia. Ošúpeme cibule, červené nakrájame na kolieska, biele na štvrtky. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 13 až 15 cm. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska cesta potrieme rozšľahaným osoleným vajcom tak, aby nepretekalo cez okraje cesta. Do stredu koláčikov poukladáme cibuľu, pokvapkáme olejom, ochutíme korením a soľou. Pečieme 20 minút, až cesto napuchne a získa zlatistú farbu. Podávame k vínu alebo šalátu. Je dobre použiť bielu cibuľu alebo šalotku, ktoré nemajú prenikavú arómu, ako bežná žltá cibuľa. Ak chcete zmierniť výraznú chuť cibule, ponoríme ju na chvíľu do ľadovej vody.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 748
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

749

Podobné recepty:
  • Zeleninové ragú s tvarohovobazalkovými knedľami

    Zeleninové ragú s tvarohovobazalkovými knedľami

  • Čokoládovosmotanový zákusok

    Čokoládovosmotanový zákusok

  • Kakaová saláma

    Kakaová saláma

kuk