Bratislavské rožky s orechovou plnkou
2015-12-08- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 100 g masla
- 80 g práškového cukru
- 2 ks žĺtky
- trochu soľ
- 30 g droždia
- 500 g polohrubej múky
- 2 dl mlieka
- trochu tuk na vymastenie plechu
- 1 ks vajce na potretie. O
- 80 g práškového cukru
- 2 dl mlieka
- 1 bal vanilkového cukru
- 1 lyžica rumu
- 2 lyžica preosiatej strúhanky.
- 150 g orechov
Postup
Krok 1
Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme žĺtky, soľ a vykysnutý kvások, ktorý pripravíme z trošky mlieka, cukru, 1 lyžice múky a droždia. Potom pridáme múku a s vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na kúsky, ktoré vyvaľkáme, naplníme plnkou, sformujeme do tvaru rožkov, uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre. Orechová plnka: Zomleté orechy premiešame s cukrom a zalejeme horúcim mliekom. Pridáme vanilkový cukor, rum, preosiatu strúhanku a všetko spolu vymiešame.