Teľacie rezne s jablkami a plesňovým syrom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 teľacie rezne, jedno jablko, 100 g plesňového syra, 50 g zeleru, 1,25 dl bieleho vína, 1,25 dl vývaru, 1,23 dl sladkej smotany, 1 vajce, 2 lyžičky škrobovej múčky, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Ošúpaný zeler nakrájame na malé kocky. Z umytého jablka odstránime jadrovník, rozštvrtíme a pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Syr pokrájame na pol centimetrové plátky. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme po obidvoch stranách. Plameň zmiernime a mäso ešte asi 2 minúty dopekáme. Potom mäso preložíme do ohňovzdornej misy, poukladáme naň jablká a syr a zapečieme. Na panvici speníme maslo, pridáme zeler a podlejeme bielym vínom a vývarom. Pripravíme si omáčku zo sladkej smotany, vajca a škrobovej múčky. Asi po 10. minútach omáčku prilejeme do zelerového vývaru a krátko povaríme. Zapečené rezne polejeme omáčkou, ozdobíme vňaťou a podávame s varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 804
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

805

Podobné recepty:
  • Jordánske kura

    Jordánske kura

  • Šunková roláda z lístkového cesta

    Šunková roláda z lístkového cesta

  • Čokoládové sušienky (bezlepkové)

    Čokoládové sušienky (bezlepkové)

kuk