Gaštanový dezert

2018-02-21

    Popis

    Gaštanový dezert

    Ingrediencie

    • 7 ks vajec
    • 140 g mletého cukru
    • 140 g pomletých mandlí
    • 2 lyžica kakaa
    • 200 g kryštálového cukru
    • 1 bal vanilkový cukor
    • 125 g Hery
    • 600 až 700 g gaštanového pyré
    • rum
    • čokoládu a šľahačku
    • 2 ks vajcia

    Postup

    Krok 1

    7 žĺtkov vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme postrúhané mandle, kakao a zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Tretinu hmoty vylejeme na vymastený a pomúčený pekáč a upečieme. Takto upečieme aj ďalšie dva pláty. Nad parou ušľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom na hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame s vyšľahanou Herou a pridáme gaštanové pyré. Do plnky primiešame rum podľa chuti a natrieme na upečené pláty. Potrieme roztopenou čokoládou, pokrájame a ozdobíme šľahačkou.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1836
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1837

    Podobné recepty:
    • Baranie pliecko na estragóne

      Baranie pliecko na estragóne

    kuk