Alsaský šalát

2015-11-18

Popis

Šalát, ktorý môžete podávať samostatne alebo ako prílohu. Alsaský šalát iste zachutí a zasýti.

Ingrediencie

  • 150 g šunky
  • 50 g mäkkej salámy
  • 100 g šampiňónov
  • 1 ks menšia červená repa
  • 2 ks jablká
  • 3 lyžica octu
  • 3 lyžica bieleho vína
  • 3 lyžica oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250 g zemiakov uvarených v šupke
  • zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Šunku a olúpanú salámu pokrájame na malé kocky, pridáme udusené šampiňóny pokrájané na plátky, uvarenú červenú repu pokrájanú na tenké kolieska, očistené pokrájané jablká a všetko spolu dobre premiešame. Z octu, vína, oleja, zo soli a z mletého čierneho korenia pripravíme nálev, ktorý dochutíme rozotreným cesnakom. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, pokrájame na malé kocky, zalejeme nálevom, pridáme do šalátu a premiešame. Nakoniec šalát posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1753
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1754

Podobné recepty:
  • Pestrý mäsový šalát s cesnakom

    Pestrý mäsový šalát s cesnakom

  • Baklažánová pasta ako šalát (Bulharsko)

    Baklažánová pasta ako šalát (Bulharsko)

  • Grécky ovocný šalát

    Grécky ovocný šalát

kuk