Pudingoše
2016-06-22- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky, 100 g cukru, 2 kocky droždia, 4 dl mlieka, 5 lyžíc oleja, soľ, 1 prášok do pečiva, sneh z troch bielkov. Plnka: 3/4 l mlieka, 2 vrecúška pudingu (čokoládový, kakaový), 4 lyžice kakaa, 300 g kryštálového cukru, 1 stužený tuk.
Postup
Krok 1
Z mlieka, cukru, kakaa a pudingu uvaríme hustý krém a do horúceho vmiešame stužený tuk. Necháme vychladnúť. Z múky, cukru, kvásku (z mlieka a droždia), oleja, štipky soli, prášku do pečiva spracujeme cesto, do ktorého zamiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 6 rovnakých bochníčkov. Rozvaľkáme ich a naplníme plnkou a stočíme ako závin. Po dva záviny spletieme. Vzniknú 3 pletenky, ktoré uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahanými žĺtkami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 45 minút.