Orechové buchty
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Múčniky, pečivo , Koláče , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 2 dl mlieka, 20 g kvasníc, 500 g hladkej múky, 100 g varených zemiakov (1 väčší zemiak), 70 g masla, 70 g mletých vlašských orechov, 2 vajcia, 0,5 dl rumu, soľ, cukor, malinový kompót.
Postup
Krok 1
Najprv pripravíme kvások z teplého mlieka, kvasníc, malého množstva cukru. Do preosiatej múky najemno postrúhame uvarený zemiak, pridáme kvások, roztopené maslo, 2 vajcia, medzi prsty soľ, mleté orechy a vymiesime cesto. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Z cesta tvarujeme guľky (40 až 45 buchiet), ktoré ukladáme na vymastený plech. Na plechu ich necháme ešte kysnúť, potrieme ich žĺtkom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 15 až 20 minút. Scedené maliny rozmixujeme spolu s rumom a podávame k orechovým buchtám.