Olivový guláš na turecký spôsob

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzieho na guláš, 3 lyžice olivového oleja, 100 g odkôstkovaných čiernych olív - rozštvrtených, cesnak, 1,25 dl bieleho vína, 1 rajčinový pretlak, mleté čierne korenie, soľ, 20 g kyslej smotany, 2 lyžičky škrobovej múčky, 200 g cestovín (kolienka).

Postup

Krok 1

Do kastrólu dáme 2 lyžice oleja, zohrejeme a polovicu na kocky pokrájaného mäsa pri vysokej teplote zo všetkých strán opečieme. Vyberieme na tanier a do kastróla pridáme 1 lyžicu oleja a opečieme rovnako zvyšok mäsa. Mäso z taniera vrátime naspäť, oheň zmiernime. Pridáme olivy, na jemno nakrájaný cesnak, víno, rajčinový pretlak, korenie, soľ, smotanu. Prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni. Nakoniec zalejeme 2,5 dl horúcej vody a zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v malom množstve studenej vody. Ako prílohu podávame kolienka.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1126
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1127

Podobné recepty:
  • Falošná treska III

    Falošná treska III

  • Steaky s hubovou soľou s plackami rösti

    Steaky s hubovou soľou s plackami rösti

  • Jahňací rogan josh

    Jahňací rogan josh

kuk