Rybacia soljanka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g rýb (rybacie filé), 40 g masla, 25 g rajčinového pretlaku, 3 lyžice strúhanky, 2 väčšie uhorky nakladané (v origináli solené!), 50 g kapár, 2 cibule, 1 lyžičku hladkej múky, kúsok citrónu, 50 g olív, čierne korenie, soľ, 2 bobkové listy, 1 citrón, petržlenovú vňať. Kapusta: 1 kg čerstvej alebo kyslej kapusty, 25 g rajčinového pretlaku, 40 g masla, 1 cibuľu, 1 lyžica cukru.

Postup

Krok 1

Čerstvú alebo kyslú kapustu nakrájame na rezance a podusíme s ostatnými prísadami. Očistené rybacie filé narežeme na dvanásť kúskov, posolíme, okoreníme, pridáme kapary, olúpané a na kúsky pokrájané uhorky, rajčinový pretlak, nadrobno nakrájanú cibuľu, 1/4 litra vody, bobkové listy a prikrytú dusíme 15 až 20 minút. Potom do zmesi opatrne zamiešame múku roztretú s lyžičkou mäkkého masla a 1 až 2 minúty podusíme. Na pekáč navrstvíme tretinu dusenej kapusty, na to položíme rybu s prísadami, všetko zalejeme šťavou z podusenej ryby, prikryjeme zvyškom kapusty, posypeme strúhankou, pokropíme rozohriatym maslom a zapečieme (asi 10 minút). Podávame s olivami, plátkami citrónu a s varenými zemiakmi alebo s pečivom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 826
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

827

Podobné recepty:
  • Orientálne kura

    Orientálne kura

  • Talianska hubová omáčka

    Talianska hubová omáčka

  • Brokolicová nátierka

    Brokolicová nátierka

kuk