Kurča Marengo
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kurča, 2 až 3 lyžice oleja, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múka na posypanie, 2 dl bieleho vína, 2 dl hovädzieho vývaru, 100 g šampiňónov, 100 g zeleného hrášku, 10 až 12 čiernych olív, 1 strúčik cesnaku, zelenú petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Kurča očistíme a rozdelíme na 4 porcie, ktoré opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán do zlata. Pridáme rajčiakový pretlak, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme múkou a miešame, pokým šťava nestmavne. Potom prilejeme víno a vývar, pridáme celé alebo pokrájané šampiňóny, zelený hrášok, čierne olivy, roztretý cesnak a všetko dusíme do mäkka. Hotové porcie kurčaťa uložíme na zohriatu misu, obložíme hubami a olivami, zalejeme omáčkou a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou alebo chlebom.