Vrchárska kapustnica

2018-03-10
  • Vrchárska kapustnica

    Popis

    Údené bravčové koleno, klobása, kapusta to je dobrá vrchárska kapustnica.

    Ingrediencie

    • 1 kus údeného bravčového kolienka (predné
    • asi 350 g)
    • bravčovú klobásu
    • 400 g kyslej kapusty
    • 15 g sušených húb
    • 2 lyžice bravčovej masti
    • 3 cibule
    • 2 strúčky cesnaku
    • 1 lyžicu sladkej papriky
    • 1/2 lyžice štipľavej papriky
    • mleté čierne korenie
    • 1 lyžicu maďarskej zmesi Erős Pista (nemusí byť).

    Postup

    Krok 1

    Koleno varíme v hrnci do polomäkka, pridáme kapustu, huby a cesnak a dovaríme. Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme maďarskú zmes Eres Pista, mletú papriku a len zamiešame aby paprika nezhorkla. Uvarené kolienko vyberieme, mäso oberieme a nakrájame na kocky. Spenenú cibuľu s paprikou a pokrájané mäso vrátime do hrnca a chvíľu povaríme, hotovú polievku dochutíme. Do porcie polievky môžeme pridať lyžicu kyslej smotany.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 5977
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    5978

    Podobné recepty:
    • Hrášková krémová polievka

      Hrášková krémová polievka

    kuk