Vrchárska kapustnica
2018-03-10Popis
Údené bravčové koleno, klobása, kapusta to je dobrá vrchárska kapustnica.
Ingrediencie
- 1 kus údeného bravčového kolienka (predné
- asi 350 g)
- bravčovú klobásu
- 400 g kyslej kapusty
- 15 g sušených húb
- 2 lyžice bravčovej masti
- 3 cibule
- 2 strúčky cesnaku
- 1 lyžicu sladkej papriky
- 1/2 lyžice štipľavej papriky
- mleté čierne korenie
- 1 lyžicu maďarskej zmesi Erős Pista (nemusí byť).
Postup
Krok 1
Koleno varíme v hrnci do polomäkka, pridáme kapustu, huby a cesnak a dovaríme. Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme maďarskú zmes Eres Pista, mletú papriku a len zamiešame aby paprika nezhorkla. Uvarené kolienko vyberieme, mäso oberieme a nakrájame na kocky. Spenenú cibuľu s paprikou a pokrájané mäso vrátime do hrnca a chvíľu povaríme, hotovú polievku dochutíme. Do porcie polievky môžeme pridať lyžicu kyslej smotany.