Rybací krém – polievka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 200 g rybieho filé, 200 g kalerábu, maslo, 1 veľký pór, 0,5 l šľahačkovej smotany, 0,5 l zeleninového vývaru, soľ, mleté biele korenie, štipku muškátového kvetu. Parmezánové halušky: 100 g tvarohu, 60 g detskej krupice, 60 g parmezánu, 2 žĺtka.

Postup

Krok 1

Kaleráb očistíme, postrúhame na hrubšom strúhadle a podusíme na masle. Keď kaleráb zmäkne pridáme rybie filé a na tenko pokrájaný pór. Premiešame, krátko podusíme a podlejeme vývarom. Pridáme šľahačkovú smotanu, ochutíme mletým bielym korením a soľou. Varíme asi 10 minút. Tvaroh vymiešame s krupicou, postrúhaným parmezánom a žĺtkami. Necháme odstáť v chladničke. Halušky tvarujeme dvomi lyžičkami a vhadzujeme ich do vriacej vody. Varíme asi 15 minút na veľmi slabom ohni. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Ochutíme štipkou muškátového kvetu a vložíme uvarené halušky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1302
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1303

Podobné recepty:
  • Ovocná polievka s ryžou

    Ovocná polievka s ryžou

  • Kávové flameri

    Kávové flameri

  • Malinový pohár

    Malinový pohár

kuk