Rybací krém – polievka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 200 g rybieho filé, 200 g kalerábu, maslo, 1 veľký pór, 0,5 l šľahačkovej smotany, 0,5 l zeleninového vývaru, soľ, mleté biele korenie, štipku muškátového kvetu. Parmezánové halušky: 100 g tvarohu, 60 g detskej krupice, 60 g parmezánu, 2 žĺtka.
Postup
Krok 1
Kaleráb očistíme, postrúhame na hrubšom strúhadle a podusíme na masle. Keď kaleráb zmäkne pridáme rybie filé a na tenko pokrájaný pór. Premiešame, krátko podusíme a podlejeme vývarom. Pridáme šľahačkovú smotanu, ochutíme mletým bielym korením a soľou. Varíme asi 10 minút. Tvaroh vymiešame s krupicou, postrúhaným parmezánom a žĺtkami. Necháme odstáť v chladničke. Halušky tvarujeme dvomi lyžičkami a vhadzujeme ich do vriacej vody. Varíme asi 15 minút na veľmi slabom ohni. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Ochutíme štipkou muškátového kvetu a vložíme uvarené halušky.