Jablkový nákyp s vanilkovou omáčkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 6 dl hustej jablkovej kaše, 80 g masla, 150 g piškót. Omáčka: 3 dl mlieka alebo smotany, 3 žĺtka, 60 g cukru, 1,5 dl smotany na šľahanie, vanilkový cukor.

Postup

Krok 1

Do nákypovej formy, vymazanej maslom, kladieme vo vrstvách na jemno postrúhané piškóty a jablkovú kašu (dolná a vrchná vrstva by mala byť z piškót). Na piškóty pokladáme kúsky masla. Upečieme v mierne vyhriatej rúre (asi 1/2 hodiny). Nákyp podávame s vanilkovou omáčkou. Omáčka: žĺtka s cukrom vyšľaháme v nádobke v horúcom vodnom kúpeli, pridáme horúce mlieko (alebo smotanu) a šľaháme až sa omáčka zahustí. Vychladíme pri častom miešaní a do studenej pridáme vanilkový cukor a vyšľahanú šľahačku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 699
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

700

Podobné recepty:
  • Zapečený ovčí syr

    Zapečený ovčí syr

  • Banánové knedle na ananásovom ragú

    Banánové knedle na ananásovom ragú

  • Palacinky plnené špenátom

    Palacinky plnené špenátom

kuk