Jarná polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 2 mladé karfioly, 200 g vylúpaného zeleného hrášku, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 mladý kaleráb, olej, 1 cibuľa, mletá červená paprika, soľ, zelená petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Jarnú polievku pripravujeme z mladej a čerstvej zeleniny, aby mala charakteristickú chuť i vôňu. Karfioly rozoberieme na ružičky, mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a pokrájame. Zeleninu umyjeme pod tečúcou vodou a necháme dobre odkvapkať a trocha osušiť. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, odstavíme, primiešame mletú červenú papriku a opäť dáme na oheň. Potom pridáme rozobratý karfiol, vylúpaný zelený hrášok, pokrájanú mrkvu, petržlen a kaleráb, prikryjeme a dusíme 15 minút. Zalejeme jemným mäsovým vývarom alebo vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Vody pridáme len toľko, aby polievku nebolo treba zahusťovať a dopĺňať závarkou. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.