Šťavnatý makový koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g maku, 250 g masla, 250 g práškového cukru, 6 žĺtkov, sneh zo 6 bielok, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 vrecúško kypriaceho prášku, citrónovú kôru, kopcovitú lyžičku hrubej múky, zavárané ovocie (vykôstkované višne).

Postup

Krok 1

Maslo dobre vymiešame s cukrom a so žĺtkami. Pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru, pomletý mak, múku a kypriaci prášok. Zľahka primiešame tuhý sneh. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na povrch poukladáme ovocie a dáme zapiecť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1332
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1333

Podobné recepty:
  • Hliva na víne

    Hliva na víne

  • Cukina zapečená s mandľami

    Cukina zapečená s mandľami

  • Tvarohová torta so sušeným ovocím

    Tvarohová torta so sušeným ovocím

kuk