Zemiakové šišky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 žĺtka, 200 g uvarených zemiakov, 350 g polohrubej múky, 2 lyžice oleja, 1 lyžicu cukru, 30 g droždia, 2 dl mlieka.

Postup

Krok 1

Kvások pripravíme z cukru, mlieka a droždia. Zemiaky uvaríme, nastrúhame, pridáme múku a kvások. Všetko spracujeme a necháme 20 minút kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme kolieska pomocou malých pohárikov. Vysmážame v horúcom tuku. Asi po 2 až 5 minútach sú šišky hotové.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 650
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

651

Podobné recepty:
  • Dusené filé s hubovou omáčkou

    Dusené filé s hubovou omáčkou

  • Zapečené kuracie prsia

    Zapečené kuracie prsia

  • Šalát z jarných bylín

    Šalát z jarných bylín

kuk