Džatky

2018-01-11

Popis

Džatky

Ingrediencie

  • 800 g zemiakov
  • 100 g hladkej múky
  • 40 g masti
  • 40 g údenej slaniny
  • 60 g cibule
  • voda
  • soľ

Postup

Krok 1

Olúpané, pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich ocedíme, pridáme hladkú múku, premiešame, prikryjeme a necháme na okraji sporáka spariť asi 5 minút. Potom vypracujeme na hladké cesto, z ktorého ručne formujeme malé guľky veľkosti menšieho orecha. Do rozpálenej masti pridáme pokrájanú údenú slaninu, postrúhanú cibuľu, dobre popražíme a polejeme guľky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 582
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

583

Podobné recepty:
  • Sójová sekaná

    Sójová sekaná

  • Krušnohorské brambrdle

    Krušnohorské brambrdle

  • Palacinky (bezlepkové)

    Palacinky (bezlepkové)

kuk