Pečené plnené rajčiaky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 8 väčších rajčiakov, soľ, 1 lyžica masti na vymastenie misy, mäsový vývar. Plnka: 1 lyžica oleja, 1 menšia cibuľa, 50 g šampiňónov, soľ, mleté čierne korenie, 3 žemle, 3 lyžice mlieka, 1 lyžica posekanej zelenej petržlenovej vňate, 1 vajce.

Postup

Krok 1

Z umytých rajčiakov skrojíme vŕšky a dužinu čiastočne vydlabeme. Rajčiaky osolíme, naplníme plnkou, uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme mäsovým vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre do mäkka. Plnka: V rozohriatom oleji speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na tenké plátky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a udusíme do mäkka. Žemle pokrájame na malé kocky, sparíme horúcim mliekom, pridáme k vychladnutým uduseným hubám a nakoniec premiešame spolu s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a rozšľahaným vajcom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 842
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

843

Podobné recepty:
  • Rajčiaková omáčka

    Rajčiaková omáčka

  • Hubový guláš

    Hubový guláš

  • Teľacie mäso v keli

    Teľacie mäso v keli

kuk