Zbojnícky guláš
2004-12-01- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 100 g údenej slaniny, 1 cibuµu, 1 strúčik cesnaku, 500 g µubovoµného mäsa, mletú červenú papriku, feferónku, soµ, 4 očistené zemiaky, 3 huby (čerstvé/sušené), 1 hlávku kapusty, rascu.
Postup
Krok 1
Kocky slaniny popraľíme. Keď pustia tuk a zbelejú pridáme posekanú cibuµu a cesnak. Keď cibuµa zosklovatie pridáme papriku, mäso, feferónku, zemiaky, huby, posolíme a uvaríme. Zemiaky roztlačíme a do mäkkého mäsa pridáme nastrúhanú hlávku kapusty, posypeme rascou a povaríme kým kapusta nezmäkne. Podávame s chlebom.