Vianočná morka z Myjavy
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 1 morku, morčaciu pečeň, 8 až 10 rožkov (množstvo závisí od veľkosti morky), 1,5 dl mlieka, 4 až 5 vajec, soľ, mleté biele korenie, tymian, petržlenovú vňať, 1 až 2 lyžice pomletých orechov, maslo.
Postup
Krok 1
Najprv si pripravíme plnku do morky. Na troške oleja osmažíme nadrobno posekanú morčaciu pečeň, pridáme nakrájané rožky (množstvo závisí od veľkosti morky), chvíľu popražíme, odstavíme zo sporáka, sparíme troškou mlieka. Pridáme vajcia (na dva rožky 1 vajce), soľ, biele korenie, tymian, petržlenovú vňať a lyžicu až dve pomletých orechov. Spolu zmiešame, naplníme morku, zašijeme a dáme piecť. Pri pečení morku potierame maslom.