Horúci vínny krém

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 5 žĺtkov, 150 g práškového cukru, postrúhanú citrónovú kôru, 1/2 lyžičky škorice, 100 g bielej strúhanky, sneh z 5 bielok, 3 dl vína, 3 lyžice cukru, škoricu, citrón, med.

Postup

Krok 1

Žĺtky a cukor vymiešame do peny. Pridáme citrónovú kôru, škoricu, primiešame strúhanku a zľahka tuhý sneh z bielok. Krémovú zmes vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do horúceho kúpeľa a v rúre varíme asi 1 hodinu. Potom krém vyklopíme a prelejem ho vínom, ktoré sme uvarili s cukrom, škoricou, citrónovou šťavou. Do uvareného vína primiešame med. Víno necháme vsiaknuť do krému. Podávame horúce. Krém môžeme poliať aj koňakom a pred podávaním zapáliť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 879
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

880

Podobné recepty:
  • Treska v syrovom cestičku

    Treska v syrovom cestičku

  • Vločkovo rybie fašírky

    Vločkovo rybie fašírky

  • Nápoj pre zvýšenie potencie

    Nápoj pre zvýšenie potencie

kuk