Veľkonočné medovníčky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 150 g medu, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 500 g hladkej múky, 1 prášok do medovníkov, 5 g jedlej sódy, 80 g masla, 1 žĺtok na potretie.

Postup

Krok 1

Med, cukor a vajcia miešame 15 až 20 minút. V múke rozmiešame prášok do medovníkov a jedlú sódu a za stáleho miešania ju pridáme postupne po lyžičkách k medu. Nakoniec primiešame roztopené maslo. Cesto sformujeme do tvaru bochníka a necháme odležať 1 deň. Pred prípravou cesto znova premiešame, rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý 1 až 2 cm a formičkami povykrajujeme medovníčky, ktoré uložíme na vymastený plech. Na plechu ich niekoľkokrát potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté medovníčky ozdobíme polevou, ktorú si pripravíme vymiešaním 150 g práškového cukru s 1 bielkom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2302
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2303

Podobné recepty:
  • Víkendový makový koláčik

    Víkendový makový koláčik

  • Kokosové mafinky

    Kokosové mafinky

  • Dvojfarebný tvarohový zákusok

    Dvojfarebný tvarohový zákusok

kuk