Plnený kel
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 2 hlávky stredne veľkého kelu, 500 g bravčového mletého mäsa, 25 g slaniny, 50g ryže, 1 vajce, lyžicu bravčovej masti, lyžica hladkej múky, majorán, mletú červenú paprika, 2 dl smotany, soľ.
Postup
Krok 1
Kel očistíme, v celku obaríme horúcou vodou, prikryjeme a necháme vychladnúť. Potom scedíme, listy roztvoríme a naplníme plnkou. Plnka: mäso zomelieme spolu so slaninou, primiešame uvarenú ryžu a vajcia. Plníme každé tri listy vo vnútri, ktoré nakoniec privrieme a zviažeme. Medzitým pripravíme zápražku s mletou červenou paprikou, pokrájanou cibuľou a majoránom, pridáme soľ a vložíme naplnené hlávky kelu. Pod pokrievkou dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme do šťavy smotanu.