Plnený kel

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 hlávky stredne veľkého kelu, 500 g bravčového mletého mäsa, 25 g slaniny, 50g ryže, 1 vajce, lyžicu bravčovej masti, lyžica hladkej múky, majorán, mletú červenú paprika, 2 dl smotany, soľ.

Postup

Krok 1

Kel očistíme, v celku obaríme horúcou vodou, prikryjeme a necháme vychladnúť. Potom scedíme, listy roztvoríme a naplníme plnkou. Plnka: mäso zomelieme spolu so slaninou, primiešame uvarenú ryžu a vajcia. Plníme každé tri listy vo vnútri, ktoré nakoniec privrieme a zviažeme. Medzitým pripravíme zápražku s mletou červenou paprikou, pokrájanou cibuľou a majoránom, pridáme soľ a vložíme naplnené hlávky kelu. Pod pokrievkou dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme do šťavy smotanu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1029
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1030

Podobné recepty:
  • Kuracie halušky s nivou

    Kuracie halušky s nivou

  • Rybie prekvapenie

    Rybie prekvapenie

  • Kuracie prsia s horčicou a uhorkami

    Kuracie prsia s horčicou a uhorkami

kuk