Šošovicová paštéta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 250 g šošovice, 50 g ovsených vločiek, 2 lyžičky strúhanky, 100 g krúp, majorán, bobkový list, 1 kocku čerstvého droždia, 1 lyžičku mlieka, 5 strúčikov cesnaku, 2 vajcia, 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, soľ.
Postup
Krok 1
Šošovicu vopred namočíme a potom uvaríme v slanej vode s bobkovým listom do polomäkka. Krúpy uvaríme zvlášť. Šošovicu a krúpy pomelieme, pridáme vykysnuté droždie (rozmrvené vo vlažnom mlieku), na oleji opraženú cibuľu (aj s olejom), vajcia a dobre premiešame. Zmes dáme do formy, vymastenej a vysypanej strúhankou. Zapekáme v rúre, asi 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou. Posypeme opraženou cibuľou.