Šošovicová paštéta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g šošovice, 50 g ovsených vločiek, 2 lyžičky strúhanky, 100 g krúp, majorán, bobkový list, 1 kocku čerstvého droždia, 1 lyžičku mlieka, 5 strúčikov cesnaku, 2 vajcia, 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, soľ.

Postup

Krok 1

Šošovicu vopred namočíme a potom uvaríme v slanej vode s bobkovým listom do polomäkka. Krúpy uvaríme zvlášť. Šošovicu a krúpy pomelieme, pridáme vykysnuté droždie (rozmrvené vo vlažnom mlieku), na oleji opraženú cibuľu (aj s olejom), vajcia a dobre premiešame. Zmes dáme do formy, vymastenej a vysypanej strúhankou. Zapekáme v rúre, asi 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou. Posypeme opraženou cibuľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1271
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1272

Podobné recepty:
  • Sójové fašírky

    Sójové fašírky

  • Nátierka zo syra s modrou plesňou

    Nátierka zo syra s modrou plesňou

  • Nákyp s tuniakom

    Nákyp s tuniakom

kuk