Plnené bravčové karé
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g bravčového karé bez kosti, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masti, 1 malá cibuľa, 100 g čerstvých húb, 1 surové vajce, 1 vajce uvarené na tvrdo, 1 malá kapia, zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Mäso rozkrojíme na štyri rezne, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na polovici masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené huby pokrájané na plátky a udusíme do mäkka. Polovicu húb necháme na obloženie. Do druhej polovice húb zamiešame rozšľahané vajce a urobíme riedku praženicu, ktorú rozdelíme na rezne. Vajce uvarené na tvrdo olúpeme, rozkrojíme na štvrtky a rozložíme na rezne. Kapiu pokrájame a takisto uložíme na rezne. Obložené rezne zvinieme, spojíme ihlicou alebo špáradlom tak, aby plnka počas prípravy nevytiekla, opražíme na druhej polovici masti, podlejeme a udusíme do mäkka. Udusené naplnené karé obložíme udusenými hubami a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.