Kapustové batôžky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g hlávkovej kapusty, 1 cibuľa, 40 g masti, soľ, mleté čierne korenie, potlčená rasca, 4 veľké kapustové listy, 50 g údenej slaniny, mäsový vývar.

Postup

Krok 1

Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, speníme v rozohriatej masti, pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu, soľ, mleté čierne korenie a potlčenú rascu, opražíme a prikryté udusíme do mäkka. Veľké kapustové listy povaríme v osolenej vode 5 až 7 minút, vyberieme a hlúbovité časti naklepeme. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme a premiešame s udusenou hlávkovou kapustou. Plnkou naplníme pripravené kapustové listy, uložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom. I

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1014
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1015

Podobné recepty:
  • Tatranské kapusta

    Tatranské kapusta

  • Cuketový nákyp

    Cuketový nákyp

  • Zemiakový nákyp s hruškami

    Zemiakový nákyp s hruškami

kuk