Hroznová torta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 25 g želatíny, 450 g mäkkého plnotučného tvarohu, 3 dl sladkej smotany, postrúhanú citrónovú kôru, šťavu z dvoch citrónov, 1 väčší strapec bieleho hrozna, 1 väčší strapec modrého hrozna, čerstvé lístky mäty.
Postup
Krok 1
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Potom polovicu želatíny, ručným šľahačom, vymiešame s tvarohom, sladkou smotanou, citrónovou kôrou, časťou citrónovej šťavy a posekanými lístkami mäty. Hmotu vlejeme do tortovej formy, prikryjeme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky. Rozpolené bobule poukladáme rezom dolu, do tvaru strapca. Opatrne zalejeme citrónovým rôsolom, najprv iba menším množstvom, ktoré necháme stuhnúť a potom takým množstvom, aby boli bobule ponorené. Necháme tuhnúť asi 3 až 4 hodiny.