Hroznová torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 25 g želatíny, 450 g mäkkého plnotučného tvarohu, 3 dl sladkej smotany, postrúhanú citrónovú kôru, šťavu z dvoch citrónov, 1 väčší strapec bieleho hrozna, 1 väčší strapec modrého hrozna, čerstvé lístky mäty.

Postup

Krok 1

Želatínu necháme napučať v studenej vode. Potom polovicu želatíny, ručným šľahačom, vymiešame s tvarohom, sladkou smotanou, citrónovou kôrou, časťou citrónovej šťavy a posekanými lístkami mäty. Hmotu vlejeme do tortovej formy, prikryjeme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky. Rozpolené bobule poukladáme rezom dolu, do tvaru strapca. Opatrne zalejeme citrónovým rôsolom, najprv iba menším množstvom, ktoré necháme stuhnúť a potom takým množstvom, aby boli bobule ponorené. Necháme tuhnúť asi 3 až 4 hodiny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 891
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

892

Podobné recepty:
  • Viedenský zemiakový šalát s kuracími prsiami

    Viedenský zemiakový šalát s kuracími prsiami

  • Griláž - náplň do oblátok

    Griláž - náplň do oblátok

  • Ríbezľový sirup II

    Ríbezľový sirup II

kuk