Plnené hroznové listy

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g mletého bravčového pliecka, 250 g mladých hroznových listov, 125 g ryže, 1 menšiu cibuľu, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 10 bobúľ hrozna, mleté čierne korenie, soľ, 3 lyžice masla, 3 lyžičky polohrubej múky, 0,75 dl bujónu, 2 vajcia, šťavu z dvoch citrónov, soľ.

Postup

Krok 1

Ryžu uvaríme v osolenej vode. Listy sparíme, cibuľu a petržlenovú vňať posekáme. Mäso zmiešame s ryžou, s cibuľou, vňaťou, mletým čiernym korením. Na listy kladieme kôpky zmesi a zavinieme tak, aby plnka nevypadla. Dno veľkého hrnca obložíme listami, poukladáme naplnené listy a pridáme bobule hrozna. Podlejeme vodou a pomaly dusíme 1,5 hodiny. Maslo roztopíme, pridáme múku a urobíme si ružovú zásmažku. Pridáme bujón a osolíme podľa chuti. Keď začne hustnúť, rozšľaháme vajcia s citrónovou šťavou a za stáleho miešania pridáme k omáčke. Povaríme asi 2 minúty ale omáčka už nesmie vrieť. Plnené listy poukladáme na taniere a prelejeme teplou omáčkou. Podávame s čerstvým chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1631
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1632

Podobné recepty:
  • Bravčové stehno s orientálnou omáčkou

    Bravčové stehno s orientálnou omáčkou

  • Morčacie rezne v alobale

    Morčacie rezne v alobale

  • Smažené banány

    Smažené banány

kuk