Zeleninová nátierka
2004-09-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
Ingrediencie
- 1 menší kaleráb, 2 väčšie mrkvy, 2 jablká, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 100 g majonézy, 2 lyžice smotany.
Postup
Krok 1
Kaleráb a mrkvu očistíme a dáme do osolenej vriacej vody. Uvaríme do mäkka. Po vychladnutí postrúhame na jemnom strúhadle. Cesnak rozotrieme so soľou. Jablká ošúpeme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Majonézu vymiešame so smotanou, dochutíme citrónovou šťavou a cesnakom rozotreným so soľou. K majonéze pridáme postrúhané suroviny a dobre vymiešame.