Mäkký medovník

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g cukru, 3 dl silnej čiernej kávy, 5 žĺtkov, 300 g práškového cukru, 50 g masla, 3 lyžice medu, mletá škorica, potlčené klinčeky, aníz, 500 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 100 g posekaných mandlí, 4 bielky, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu.

Postup

Krok 1

Cukor za stáleho miešania skaramelizujeme, zalejeme silnou čiernou kávou a rozvaríme. Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom, pridáme teplý med, mletú škoricu, potlčené klinčeky, aníz a premiešame. Potom postupne pridáme múku, kávu s karamelom, prášok do pečiva, posekané mandle a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech a upečieme v mierne vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 4281
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

4282

Podobné recepty:
  • Šalamúnov koláč

    Šalamúnov koláč

  • Gaštanový tunel s jahodami

    Gaštanový tunel s jahodami

  • Plnené pečivo

    Plnené pečivo

kuk