Kuracie medailóniky a zemiakovo vajcové ragú

2016-05-10

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs, 1 kg očistených zemiakov, jeden pór, 2 mrkvy, 4 kyslé uhorky, 2,5 dl mlieka, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 4 vajcia, sójovú omáčku, horčicu, korenie karí, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, olej.

Postup

Krok 1

Kuracie mäso pokrájame na medailóniky. Sójovú omáčku, soľ, horčicu, čierne korenie, prípadne čili omáčku, olej, zmiešame a kuracie mäso v tejto zmesi marinujeme asi 20 minút. Pór a mrkvu pokrájame na jemné rezance, zemiaky pokrájame na tenké plátky. Na tenké plátky pokrájame aj natvrdo uvarené vajcia. Pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Na oleji osmažíme pór s mrkvou a pridáme k zemiakom. Pridáme aj mlieko so smotanou a varíme, pokým zemiaky nie sú úplne mäkké. Múku rozmiešame v malom množstve vody a zemiakovú zmes ňou zahustíme. Do omáčky pridáme na rezance pokrájané uhorky, pridáme korenie karí, mierne osladíme. Nakoniec pridáme pokrájané vajcia, prehrejeme a odstavíme. Medailóniky obalíme v múke a osmažíme na oleji.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 738
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

739

Podobné recepty:
  • Sviečkové rezy s ovocím

    Sviečkové rezy s ovocím

  • Chlebový nákyp

    Chlebový nákyp

  • Bryndzové halušky s tofu

    Bryndzové halušky s tofu

kuk