Pečené zemiaky s hubami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 250 g húb (šampiňónov), 150 g šunky, 1 väčšiu cibuľu, 4 vajcia, 1,5 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, majorán, rascu, 200 g tvrdého syra.
Postup
Krok 1
Zemiaky pokrájame na kolieska, poukladáme do vymasteného pekáča. Osolíme ich, okoreníme, posypeme rascou, majoránom. Na zemiaky poukladáme na kolieska pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájané huby, na pásiky pokrájanú šunku. Pridáme soľ, korenie, rascu, majorán, a opäť vrstvu zemiakov, ktoré osolíme, okoreníme, posypeme rascou a majoránom. Zalejeme vajcami rozšľahanými v mlieku, prikryjeme a pečieme asi 60 minút. Pred koncom odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a ešte zapečieme.