Zapekané šampiňóny II

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 16 väčších šampiňónov (spolu asi 500 g), 2 mäkké syry, 100 g mäkkej salámy, 1 cibuľu, 4 lyžice strúhanky, petržlenovú alebo zelerovú vňať, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 1 kocku hovädzieho bujónu, 6 lyžíc kečupu.

Postup

Krok 1

Šampiňóny očistíme, klobúčiky oddelíme. Nožičky zomelieme spolu s cibuľou a salámou a rozotrieme so soľou. Primiešame mäkké syry, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a strúhanku. Hmotou naplníme klobúčiky. Kocku bujónu uvaríme s vodou podľa návodu a primiešame kečup. Naplnené klobúčiky poukladáme na pekáč, podlejeme vývarom a pečieme asi 30 minút vo vyhriatej rúre. Môžeme ich podávať ako predjedlo, alebo ako hlavné jedlo s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 807
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

808

Podobné recepty:
  • Karfiol v karí omáčke

    Karfiol v karí omáčke

  • Kapustové rezne

    Kapustové rezne

  • Zelená omáčka

    Zelená omáčka

kuk