Zapekané šampiňóny II
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 16 väčších šampiňónov (spolu asi 500 g), 2 mäkké syry, 100 g mäkkej salámy, 1 cibuľu, 4 lyžice strúhanky, petržlenovú alebo zelerovú vňať, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 1 kocku hovädzieho bujónu, 6 lyžíc kečupu.
Postup
Krok 1
Šampiňóny očistíme, klobúčiky oddelíme. Nožičky zomelieme spolu s cibuľou a salámou a rozotrieme so soľou. Primiešame mäkké syry, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a strúhanku. Hmotou naplníme klobúčiky. Kocku bujónu uvaríme s vodou podľa návodu a primiešame kečup. Naplnené klobúčiky poukladáme na pekáč, podlejeme vývarom a pečieme asi 30 minút vo vyhriatej rúre. Môžeme ich podávať ako predjedlo, alebo ako hlavné jedlo s ryžou.