Hubová žemľovka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 500 g čerstvých húb, olej, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, rascu, zeleninovú koreniacu zmes, 4 rožky, 3 dl mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice masla, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Huby očistíme a pokrájame na plátky. Na oleji speníme očistenú, pokrájanú cibuľu, pridáme huby, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a za občasného premiešania, krátko podusíme. Rožky pokrájame na kolieska, zalejeme vlažným, osoleným mliekom, v ktorom sme rozmiešali vajcia. Polovicu poukladáme do maslom vymastenej opekacej misy. Na rožky navrstvíme podusené huby, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a prikryjeme druhou polovicou namočených rožkov. V rozohriatej rúre zapečieme do ružova. Pred podávaním posypme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.