Opekané hovädzie carpaccio s pečenou cukrovou repou, chrenom, žeruchou a parmezánom

2004-06-29

Ingrediencie

  • 680 g cukrovej repy, olivový olej, 10 lyžíc balzamikového octu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 hrsť posekaného čerstvého rozmarínu, 1, 5 kg hovädzieho filé, 100 g čerstvo nastrúhaného chrenu alebo chrenu vymiešaného so smotanou, 200 g créme fraiche, šťavu z 1 citróna alebo rovnaké množstvo bieleho vínneho octu, 3 plné hrste žeruchy, 100 g nastrúhaného parmezánu.

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 230 stupňov Celzia. Kefkou vydrhneme repu, upravíme konce a zabalíme ju do veľkého kusu fólie alebo staniolu spolu s troškou oleja, balzamikového octu a koreninami. Všetko spolu ponatriasame a zabalené pečieme, kým repa nezmäkne. Čas pečenia závisí od veľkosti repy. Na pracovnej doske dôkladne premiešame rozmarín so soľou a korením. Plátky hovädzieho filé rozvinieme a poriadne popritláčame na dosku tak, aby sa rozmarínová soľ popriliepala na mäso. Na horúcej panvici opekáme mäso, kým nezhnedne a nebude krehké, asi 5 minút. Odstavíme. Necháme ho 5 minút odpočívať, potom ho nakrájame na čo najtenšie kúsky. Poukladáme ich na veľký podnos. Kúsky upečenej repy rozpolíme, prípadne rozštvrtíme ( podľa veľkosti ) a náhodne ich porozkladáme na nakrájané kúsky mäsa. Chren a creme fraiche spolu vymiešame. Ochutíme troškou octu alebo citrónovou šťavou. Touto zmesou polejeme repu. Žeruchu pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Potom túto ochutenú žeruchu ešte prisypeme ku všetkému ostatnému na tanier spolu s nastrúhaným parmezánom a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 641
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

642

Podobné recepty:
  • Hovädzia sviečková s ustricovou omáčkou

    Hovädzia sviečková s ustricovou omáčkou

  • Pekáč starého mládenca

    Pekáč starého mládenca

  • Pražské teľacie stehno

    Pražské teľacie stehno

kuk