Jahodovo pomarančová torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 3 vajcia, 3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, na hrot noža soli, postrúhanú pomarančovú kôru. Plnka: 1 dl sladkej smotany na šľahanie, 500 g jahôd, 1 pomaranč, 2,5 dl hroznovej šťavy, 50 g práškového cukru, 1 vrecúško bezfarebného želé, 2 lyžice natenko pokrájaných mandlí.

Postup

Krok 1

Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu, primiešame múku s práškom do pečiva a postrúhanou pomarančovou kôrou a soľou. Zľahka primiešame sneh z bielok. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme 15 až 20 minút pri teplote 170 stupňov Celzia. Korpus necháme vychladnúť vo forme. Zo smotany pripravíme šľahačku, ktorú natrieme na vychladnutý korpus, obložíme jahodami (celými, alebo prekrojenými na polovice), pridáme na tenké plátky pokrájaný (ošúpaný) pomaranč. Hroznovú šťavu zohrejeme, pridáme tortové želé a podľa návodu na vrecúšku uvaríme. Nakoniec primiešame práškový cukor. Odstavíme a necháme chladnúť asi 1 hodinu. Opatrne nalejeme na tortu. Povrch ozdobíme plátkami mandlí a necháme stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 909
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

910

Podobné recepty:
  • Šalát z vajec a tresčej pečene

    Šalát z vajec a tresčej pečene

  • Parížska roláda

    Parížska roláda

  • Koláč z ovsených vločiek

    Koláč z ovsených vločiek

kuk