Jahodovo pomarančová torta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 3 vajcia, 3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, na hrot noža soli, postrúhanú pomarančovú kôru. Plnka: 1 dl sladkej smotany na šľahanie, 500 g jahôd, 1 pomaranč, 2,5 dl hroznovej šťavy, 50 g práškového cukru, 1 vrecúško bezfarebného želé, 2 lyžice natenko pokrájaných mandlí.
Postup
Krok 1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu, primiešame múku s práškom do pečiva a postrúhanou pomarančovou kôrou a soľou. Zľahka primiešame sneh z bielok. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme 15 až 20 minút pri teplote 170 stupňov Celzia. Korpus necháme vychladnúť vo forme. Zo smotany pripravíme šľahačku, ktorú natrieme na vychladnutý korpus, obložíme jahodami (celými, alebo prekrojenými na polovice), pridáme na tenké plátky pokrájaný (ošúpaný) pomaranč. Hroznovú šťavu zohrejeme, pridáme tortové želé a podľa návodu na vrecúšku uvaríme. Nakoniec primiešame práškový cukor. Odstavíme a necháme chladnúť asi 1 hodinu. Opatrne nalejeme na tortu. Povrch ozdobíme plátkami mandlí a necháme stuhnúť.