Ovocný koblér

2004-06-21

Ingrediencie

  • Na ovocie: 2 odkôstkované a nakrájané marhule, 1 hrušku zbavenú jadrovníka a natenko nakrájanú, 680 g černíc, 680 g čučoriedok, 680 g malín, 1 stonku rebarbory, 5 lyžíc cukru, balzamikový ocot. Na obloženie: 110 g chladeného masla, 225 g múky s pridaným kypriacim práškom, 70 g cukru, veľkú štipku soli, 1,3 dl cmaru, trochu cukru na poprášenie. Ako príloha: vanilková zmrzlina.

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Ovocie vložíme do panvice spolu s cukrom a balzamikovým octom. Panvicu dáme na sporák a opatrne varíme, kým bobuľovité ovocie nezačne púšťať šťavu. Vlejeme do ohňovzdorného pekáča. Medzitým si prichystáme obloženie. Studené maslo rozotrieme s múkou, kým zmes nezíska konzistenciu ako čerstvé chlebové omrvinky. Pridáme cukor a soľ, zamiešame, pridáme cmar a vyformujeme kyprú, sypkú zmes. Sformujeme z cesta guľôčky a náhodne ich porozkladáme na horúce ovocie. Posypeme ešte troškou cukru a pečieme v rúre zhruba 30 minút kým guľôčky nezozlatnú. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 542
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

543

Podobné recepty:
  • Osviežujúci kávový koktail

    Osviežujúci kávový koktail

  • Jahodový koktail so šumivým vínom

    Jahodový koktail so šumivým vínom

  • Broskyňový ľadový punč

    Broskyňový ľadový punč

kuk