Špagety so zmesou húb

2004-06-17

Ingrediencie

  • 250 až 300 g zmesi húb, 3 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 až 2 malé sušené nasekané chilli papričky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, šťavu z polovice citróna, 455 g špagiet, 1 malú hrsť nastrúhaného parmezánu, 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, 55 g nesoleného masla.

Postup

Krok 1

Huby očistíme kefkou alebo kuchynskou utierkou. Nakrájame ich na tenké kúsky, niektoré väčšie druhy iba rozpolíme. Olivový olej nalejeme do rozpálenej panvice a pridáme huby. Rýchlo ich opekáme, raz alebo dvakrát potrasieme, pridáme cesnak a chilli papričky spolu so štipkou soli (je veľmi dôležité dochucovať huby opatrne, aby sme neprekryli ich prirodzenú arómu). Opekáme ďalších 4 až 5 minút, pričom pravidelne potriasame. Potom znížime teplotu a pridáme citrónovú šťavu. Opäť potrasieme a dochutíme. Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode, kým nie sú al dente. Zlejeme ich a pridáme k hubám, spolu s parmezánom, petržlenovou vňaťou a maslom. Ponatriasame, aby sa cestoviny a huby dobre premiešali a spojili. Podávame posypané zvyšnou petržlenovou vňaťou a parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 673
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

674

Podobné recepty:
  • Tortellini, bezvaječné cestoviny plnené údeným tofu s paradajkovou omáčkou

    Tortellini, bezvaječné cestoviny plnené údeným tofu s paradajkovou omáčkou

  • Pizza so zeleným hráškom a s vajcom

    Pizza so zeleným hráškom a s vajcom

  • Nekysnuté cesto na pizzu

    Nekysnuté cesto na pizzu

kuk