Zapekané rybacie palacinky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 0,5 l mlieka, 5 vajec, 250 g hladkej múky, petržlenovú vňať, pažítku, soľ, 2 cibule. Plnka: 400 g rybieho filé, 3 dl šľahačkovej smotany, 200 g mozzarelly, 2 čerstvé papriky, mleté čierne korenie, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, 2 cibule, 3 vajcia, kôpor, 4 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Z mlieka, vajec, štipky soli a hladkej múky vypracujeme cesto na palacinky. Do cesta primiešame posekanú petržlenovú vňať a pažítku. Z cesta pečieme na panvici hrubšie palacinky tak, že po vyliati cesta poukladáme doň kolieska cibule. Cesto otočíme aj s cibuľou na druhú stranu. Cibuľa by sa mala takto opražiť do zlatohneda. Palacinky necháme vychladnúť. Rozmrazenú rybu pokrájame na kocky. Na kocky pokrájame aj dve ďalšie cibule, papriku, cesnak. Na horúcom tuku speníme papriku, cibuľu a cesnak. Pridáme pokrájanú rybu, dochutíme soľou, korením, zeleninovou koreniacou zmesou, zalejeme polovicou smotany a spolu povaríme. Pridáme pokrájaný kôpor. Plnku dáme na palacinky, ktoré zvinieme a poukladáme na maslom vymastený pekáč. Mozzarellu pokrájame na tenké plátky, ktoré rozložíme na palacinky. Zalejeme smotanou, rozmiešanou s vajcami a zapečieme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút. Podávame so zeleným šalátom pokvapkaným zmesou citrónovej šťavy, olivového oleja a soli.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 834
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

835

Podobné recepty:
  • Mäso so sušenými slivkami (BG)

    Mäso so sušenými slivkami (BG)

  • Smažené huby s kyslou smotanou

    Smažené huby s kyslou smotanou

  • Tuniak na bolonský spôsob

    Tuniak na bolonský spôsob

kuk