Zapekané rybacie palacinky
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
Ingrediencie
- 0,5 l mlieka, 5 vajec, 250 g hladkej múky, petržlenovú vňať, pažítku, soľ, 2 cibule. Plnka: 400 g rybieho filé, 3 dl šľahačkovej smotany, 200 g mozzarelly, 2 čerstvé papriky, mleté čierne korenie, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, 2 cibule, 3 vajcia, kôpor, 4 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Z mlieka, vajec, štipky soli a hladkej múky vypracujeme cesto na palacinky. Do cesta primiešame posekanú petržlenovú vňať a pažítku. Z cesta pečieme na panvici hrubšie palacinky tak, že po vyliati cesta poukladáme doň kolieska cibule. Cesto otočíme aj s cibuľou na druhú stranu. Cibuľa by sa mala takto opražiť do zlatohneda. Palacinky necháme vychladnúť. Rozmrazenú rybu pokrájame na kocky. Na kocky pokrájame aj dve ďalšie cibule, papriku, cesnak. Na horúcom tuku speníme papriku, cibuľu a cesnak. Pridáme pokrájanú rybu, dochutíme soľou, korením, zeleninovou koreniacou zmesou, zalejeme polovicou smotany a spolu povaríme. Pridáme pokrájaný kôpor. Plnku dáme na palacinky, ktoré zvinieme a poukladáme na maslom vymastený pekáč. Mozzarellu pokrájame na tenké plátky, ktoré rozložíme na palacinky. Zalejeme smotanou, rozmiešanou s vajcami a zapečieme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút. Podávame so zeleným šalátom pokvapkaným zmesou citrónovej šťavy, olivového oleja a soli.