Talianske palacinky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2,5 dl mlieka, prípadne minerálku, 1 vajce, štipku soli, hladkú múku podľa potreby, 3 v šupke uvarené zemiaky, 150 g plesňového syra, za hrsť zelených olív (alebo rovnaké množstvo sparenej brokolice), maslo, hladkú múku, smotanu, 6 strúčikov cesnaku, 100 tvrdého syra, 1/2 lyžičky oregana.

Postup

Krok 1

Múku zmiešame s vajcami, žĺtkom, cukrom, mliekom a soľou. Môžeme použiť polovicu mlieka a polovicu minerálky. Plnka: ošúpané zemiaky na jemno postrúhame, primiešame k nim postrúhaný plesňový syr, posekané zelené olivy, prípadne brokolica. Plnku kladieme na palacinky, ktoré zvinieme a poukladáme do vymasteného a múkou vysypaného pekáčika. Zalejeme bešamelom pripraveným z masla, múky a smotany, ktorý sme premiešali s prelisovaným cesnakom. Posypeme postrúhaným syrom a oreganom. Zapečieme v rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1080
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1081

Podobné recepty:
  • Lístkové taštičky plnené kapustou

    Lístkové taštičky plnené kapustou

  • Ríbezľový rôsol

    Ríbezľový rôsol

  • Bosenská Trója

    Bosenská Trója

kuk